Filling Pieces

Filling Pieces ss13

Filling Pieces

Filling Pieces werd in 2009 opgericht door Guillaume Philibert, alhoewel zijn naam anders doet vermoeden komt deze man uit onze hoofdstad. Hij studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam, waar hij zijn liefde voor sneakers verder ontwikkelde. Hij besloot om geen gebouwen, maar sneakers te ontwerpen. Filling Pieces startte met een gelimiteerde collectie van 50 stuks. Deze verkochten zo snel als tickets voor de Victoria Secret’s fashion show, om maar even tot de verbeelding te spreken.

Filling Pieces ss13

Filling Pieces dicht het gat

Filling Pieces vult letterlijk het gat tussen de betaalbare streetwear sneakers en de wat luxere varianten (denk aan Lanvin, Jimmy Choo etc). Met een verkoopprijs vanaf 150 euro, zijn ze eigenlijk nog steeds redelijk betaalbaar. Filling Pieces maakt gebruik van onderscheidende materialen zoals; python- en zalmleer (je moet er maar van houden). De nieuwste zomercollectie toont ook sneakers geïnspireerd op brogue schoenen. Deze zijn verreweg de favoriet van mannenmode blog Bylauri.

Filling Pieces ss13Sneakers geïnspireerd op brogue schoenen.

Verkooppunten Filling Pieces

Filling Pieces is inmiddels uitgegroeid van een klein en zeer exclusief merk, tot 54 verkooppunten wereldwijd. Filling Pieces is o.a. te koop bij Eén en Twee, in de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat, bij L’ecole National in Rotterdam en Vic in Groningen. Daarnaast is Filling Pieces online verkrijgbaar bij FreshCotton. De nieuwste collectie, zal daar vanaf eind februari/begin maart verkrijgbaar zijn.

Filling Pieces ss13

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.