Francisco van Benthum autumn/winter 2014

francisco-van-benthum-autumn-winter-2014

francisco-van-benthum-autumn-winter-2014

Francisco van Benthum

Vrijdag 24 januari toonde Francisco van Benthum zijn nieuwste collectie voor autumn/winter 2014. Ik kon er helaas niet bij zijn, want ik was die dag jarig. Nu moet ik bekennen dat ik niet sta te watertrappelen als het om Amsterdam Fashion Week gaat, maar dat komt vooral omdat ik het niet prettig vind om ergens alleen aan te komen. Daar sta je dan in je uppie tussen modeminnend Nederland, waar de luchtkussen in de rondte vliegen en het lijkt alsof wer-ke-lijk iedereen elkaar kent. Voor de show van Francisco van Benthum had ik graag een uitzondering gemaakt, want ik heb een behoorlijke zwak voor hem. Drie jaar geleden was hij degene die ik als eerste interviewde voor mijn rubriek in Esquire. Let wel ik was nog groener dan Shrek als het om interviewen ging. Ofwel ik had nog NOOIT eerder een interview afgenomen. De dag voor aanvang las ik nog even snel  het boek Interviewen van Arjan Visser. De volgende dag begon ik ietwat zenuwachtig aan mijn gesprek met toch wel één van de grootse modeontwerpers van ons land (en met ietwat bedoel ik SUPERGESPANNENZONDEROOKMAARIETSGESLAPENTEHEBBEN).  Gelukkig bleek meneer van Benthum een zeer prettige man en was er van een rampscenario alles behalve sprake. Door Francisco van Benthum heb ik mijn liefde voor interviewen ontdekt, al klinkt dat wel een klein beetje sentimenteel ;-).

Ik wil graffiti

Tijdens de autumn/winter 2014 show liet Francisco van Benthum een geheel nieuwe kant zien. Waar hij normaal gesproken voor cleane en effen materialen kiest, toont zijn CON-STRUCT-collectie ook een hele andere kant. Voor deze collectie werd hij geïnspireerd door Russische activisten, die zich steeds vaker moeten verzetten tegen het regime van Poetin. We zien veel glanzende materialen, (gewatteerde) lange jassen én prints. Niet zomaar wat tekeningen… Van Benthum heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van de mannen achter: ikwilgraffiti.nl. En laten deze jongens nu net twee oude bekenden van mij zijn. Ik kon het dan ook niet laten om de eigentijdse ontwerpen van de Stein en Wessel Koning (ze worden al de Bansky’s van de lage landen genoemd) en Francisco van Benthum met jullie te delen.

AMSTERDAM FASHION WEEK FW14AMSTERDAM FASHION WEEK FW14 AMSTERDAM FASHION WEEK FW14 AMSTERDAM FASHION WEEK FW14 AMSTERDAM FASHION WEEK FW14Alle foto’s zijn gemaakt door: Team Peter Stigter.

Wil je nog meer zien en lezen over Francisco van Benthum en Stein en Wessel van ikwilgraffiti.nl? Check dan de site van trotse vader Roel Koning.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.