London Collections: Men

London Collections: Men 2013

Mannenmode blog Bylauri is net terug van drie dagen Fashion Week in Londen, ofwel London Collections: Men. Wat is het toch altijd weer een feest om in deze bruisende stad te zijn. Hoe vaker ik er kom, des te meer ik mij er thuis voel. De afgelopen drie dagen heb ik een aantal shows gezien: van Topman tot Hackett London. Het verschil kon haast niet groter zijn. Naast deze twee shows, was ik ook te vinden bij Man, waar drie designers: Agi&Sam, Astrid Andersen en Craig Green hun visie op de fall/winter collectie toonden.

Kleur bij Topman

Wat mij het meeste opviel tijdens de shows, was het felle kleurgebruik. Normaal gesproken zie je dit vooral in de zomercollecties terugkomen. De show van Topman leek wel een regenboog. Hij opende met veel wit tinten en ging over in geel, oranje, rood en zo verder. De kleurencombinaties waren ook apart. Waar je vroeger rood en roze nooit met elkaar mocht combineren, wordt dit nu volop gedaan. Verder zag ik tijdens deze show veel op outdoor geïnspireerde kleding.

Outdoor bij Topman FW13

Rood, roze en oranje, het mag allemaal bij Topman FW13

Craig Green

Een andere show die mij is bij gebleven is die van Craig Green. Niet alleen de modelkeuze was verrassend (van een hele oude man, die wel wat weg had van de Kerstman en er liep zelfs een basset hond mee), ook hier was het kleurgebruik uitgesproken. Kobaltblauw werd moeiteloos gecombineerd met fel geel. Ikea en Zeeman zullen er blij mee zijn. Deze combi staat vaak voor: goedkoop. Al is dat absoluut niet waar je aan denkt bij de creaties van Craig Green. Ook de prints waren verrassend. Ja, Craig Green maakt van alle mannen een echte gentleman.
Hallo Ikea, bij Craig Green
De kerstman mocht ook even showen bij Craig Green
Droopy en zijn baasje, bij Craig Green

Hackett London

De show met de mooiste locatie, was ongetwijfeld die van Hackett Londen. Het über-Britse merk toonde zijn fall winter collectie in The St. Paul’s Cathedral (waar Prinses Diana getrouwd is). Onder in The Crypt, werd nogmaals getoond dat Engeland het land is, als het gaat om goede tailoring. Tijdens deze show zag ik uiteraard veel klassieke ruiten voorbij komen, jassen met een perfecte snit en alles tot in de punten afgestemd. Grappig detail waren de Turkse hoeden die sommige modellen droegen.

The perfect gentleman bij Hackett London

Turkse hoed bij Hackett London

Londen, een stad vol dandy’s

De shows waren eigenlijk niet het hoofddoel van mijn bezoek. Voor mijn rubriek in Esquire: Man van de straat, was ik op zoek naar geschikte mannen. Gewapend met mijn camera, stond ik dit keer vooral buiten de showspaces. Ik was niet de enige, reporters van over de hele wereld wilde hier bij zijn. Ik keek mijn ogen uit. Waar ik in Nederland soms uren ‘sta te spotten’, hoef je hier maar één keer met je ogen te knipperen en je hebt er alweer één gemist. De mannen waren allemaal even vriendelijk en werkten graag mee. De foto’s komen natuurlijk allemaal eerst in Esquire te staan, maar ik beloof ze daarna online te plaatsen. Ja, de mannen in Londen zijn echte dandy’s en overal op voorbereid. Daar kunnen de mannen in Nederland nog wat van leren. Hieronder een kleine sneak preview.

David Gandy, model en ambassadeur van The British Fashion Council

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.