Marley Spoon

marley spoon

Goede voornemens

Januari is voor veel mensen de tijd van het jaar om nieuwe voornemens na te streven. Van meer sporten, minder drinken tot gezonder eten. Het zijn meestal de clichés waar we allemaal wel iets aan zouden willen veranderen. Zelf ben ik vaak van de rigoureuze aanpak en het alles of niets, maar 1 ding heb ik het afgelopen jaar blijvend gedaan en dat is gezond eten. Na mijn maand zonder suiker werd ik me zo bewust van het geklooi met voedingsmiddelen, omdat ik alle etiketten tot bijna huilend aan toe moest checken. Resultaat: door de weeks eet ik super gezond, denk alles volkoren of van spelt (en jaaa veel quinoa en dat spreek je dus echt, echt uit als kien-waaah en niet kie-no-aa), helemaal niets uit pakjes (op een bouillonblokje van de natuurwinkel na, want  voor het trekken van bouillon heb ik net iets te weinig uren in mijn dag), veel variatie en vooral een heleboel groente. In het weekend zondig ik natuurlijk weleens en dan zijn friet, pizza en ijs favoriet. Wil je ook wat meer zonder pakjes koken? Dan volgt nu de gouden tip. Kijk in het Knorr/Conimex vak naar wat je zou willen maken, bijvoorbeeld kip jambalaya. Check de kruiden die je nodig hebt op de verpakking, de verse ingrediënten en vervang de witte rijst door zilvervliesrijst, bulgur of quinoa. Mix alles bij elkaar en je hebt de voorverpakte kruidenmix met troep als palmvet, ondefinieerbare E-nummers en andere meuk in een klap geëlimineerd. Echt zo makkelijk is het. Ben je iets minder van het experimenteren dan biedt een foodbox, zoals HelloFresh uitkomst. Ik ga graag een stap verder en zo stuitte op de foodbox van Marley Spoon.

Marley Spoon

Het concept achter de foodbox van Marley Spoon is helder: elke week creëren chef-koks zeven recepten, je kiest welke gerechten je thuis wilt koken, deze worden dan voor 2 of 4 personen bezorgd. Het leuke aan deze box is dat de recepten vrij uniek zijn en zeker niet alledaags. Weet je niet wat je moet eten dan is het dus ook handig om deze site zo nu en dan te begluren voor de broodnodige inspiratie. Bylauri wilde weleens weten hoe het nu precies allemaal werkt en of het echt zo simpel is. Daarom bestellen we als proef op de som twee gerechten voor twee personen. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over de foodbox van Marley Spoon.

marly spoon

Bylauri test Marley Spoon

Meteen wanneer ik het pakket van Marley Spoon open voel ik: dit klopt en dan echt tot in de puntjes. In de kartonnen doos vind ik twee zakken. Hierin zitten de ingrediënten verdeeld in kleinere zakken van papier. En let wel alles is gerecycled, zelfs de tape waarmee de doos is dichtgemaakt. Daarbij worden de receptenkaarten geleverd en een persoonlijke note. Ik kies voor degene met de minste bereidingstijd. Op de ene staat slechts 10 minuten en de andere 40, dus die keuze is vrij simpel. Al snel kom ik erachter dat de bereidingstijd niet klopt, want ik sta minstens 40 minuten te zwoegen,  maar dit is dan gelijk het enige minpunt dat ik kan opnoemen. Natuurlijk kan ik nu een heel verhaal opschrijven over hoe ik alles heb gemaakt, maar met de stap voor stap receptenkaart kan het gewoon niet mis gaan. Echt niet. En het resultaat? Een super gezonde maaltijd, waar ik zelf waarschijnlijk nooit opgekomen was.

marley spoon
TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA #marleyspooning

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.