Negen leuke dingen om te doen in het weekend

leuke dingen doen

Negen leuke dingen om te doen in het weekend

Heb je nog plannen dit weekend Lautje? Uhmmm, jaaaa denk vrijdag eff een drankje doen ofzo, verder lekker openlaten… En jij dan? Heb je even?! Vrijdag een zesgangenmenu koken voor vrienden, dan naar een Escape Room en aansluitend een workshop sterrenkunde. Zaterdag naar de Praxis, daarna boskabouters beschilderen en in de avond naar scooterbingo. Zondag een redelijk rustig dagje, in de ochtend even roeien langs de Amstel, in de middag kleiduivenschieten en in de avond eten bij de schoonfamilie. Aahhhhhh okay, rustig zeg. Zucht…. Ik zou er niet aan moeten denken om mijn weekend zo vol te plannen, wat niet betekent dat ik het niet leuk vind om iets te doen. Ik doe juist heeeul graag leuke dingen in het weekend. Liever leg ik alleen zo min mogelijk vast, want spontane acties zijn vaak de beste.

Of je nu meer leeft naar mijn ‘we zien het wel maatstaven’ of een echte planner bent, de inspiratie om leuke dingen te doen in het weekend is soms ver te zoeken. En omdat het vandaag ‘BDW’ ofwel breek de week is, kom ik alvast met een aantal opties voor een iets originelere invulling van je weekend dan de weekboodschappen doen of het drankje met vrienden.

Dus wil je ook een keer iets anders doen in het weekend? Bekijk dan hier de top negen leuke dingen om te doen in het weekend. Sommige opties zal je moeten plannen, maar vele lenen zich ook heel goed voor lastminute mensen. Dus ben je koosinspiratieloos? Bekijk dan hier de top negen leuke dingen om te doen in het weekend in random volgorde en de meeste zijn ook geschikt voor als het slecht weer is. Fijn he… Want ja, wie weet met zon nou niet wat hij moet doen? Niemand toch…. Mocht er nu echt niets voor je bijzitten dan kan je altijd nog het vliegtuig naar China pakken om jezelf inclusief zwemband tussen deze meute te wurmen, want dat heeft de Chinese Bylauri vast in haar lijstje als tip gegeven.

leuke dingen doen 2

De top negen leuke dingen om te doen in het weekend

1) Trampolinespringen bij Bounz
Wie wil zich nu niet als een vogel zo vrij voelen en indruk maken met dubbele back flips en hatsiekadees? Iedereen toch? Hoe oud je ook bent, op een trampoline mag je jezelf weer even lekker kind voelen en dat kan soms heel erg fijn zijn. Maak je dag compleet met een glas limonade en een klein zakje Croky chips. En geen ruzie maken wie het laatste zakje paprikasmaak mag…

Je vindt Bounz o.a. in Amsterdam, Apeldoorn, Beverwijk, Nijmegen, Eindhoven en op nog veel meer locaties in ons land.

2) Schaatsen op de Jaap Edenbaan

Winterzonnetje? #check. Warme chocolademelk? #check. Verkleumde tenen? #check. Rara, waar ben ik vandaag te vinden? Heel goed, op de Jaap Edenbaan dus. Schaatsen is niet alleen heel erg leuk, je krijgt er ook nog eens kei lekkere billen van. Dus huphup trek je Rintje Ritsma-outfit, je bananenpak of onesie maar uit de kast en shinen jij op die baan. En owja, je kan er ook curling spelen, je weet wel dat ene spelletje met van die vegende mannetjes waar je de eerste keer waarschijnlijk helemaal niets van begrijpt.

Voor meer informatie over de Jaap Edenbaan Amsterdam, kijk dan hier.

3) Pim-pam-pet laten bepalen welke stad je gaat bezoeken

Persoonlijk is dit mijn favoriet. Zo speelde ik het spel een aantal weken geleden voor het eerst en kwam de schijf op de S terecht. Het werd toen Soest of Sassenheim… Uiteindelijk heb ik de hele dag via Soest in Amersfoort doorgebracht, maar wat geeft dat nu, je hebt in ieder geval een bepaalde richting gekregen. Wil je het helemaal extreem spelen? Mocht de letter dan op de S komen, dan mag je alleen maar alles eten en drinken met de S, van sambuca tot sla. Of zelfs alleen winkels/horeca bezoeken met de S. Dus dan hoop ik maar voor je dat Scapino ook jouw favoriete winkel is?

pimpampet
4) Heel Holland Hakt-dag

Heel Nederland is in de ban van ‘Heel Holland Bakt’. En natuurlijk is er niets lekkerder dan de geur van warme appeltaart, maar ja als je dat elk weekend zou maken… Ga liever een potje hakken in de woonkamer. Trek je Australian aan, gooi je haren in een emmer met gel en hak voor je leven. Doe dit afwisselend met een enorme smile op je gezicht en dan weer bloedserieus. Even 30 minuten op een speedcore tempo volhouden en je hoeft vandaag niet meer te sporten.

5) Risken

Ik ben doller dan dol op gezelschapsspellen en Risk is er één van. Nou ja gezellig is het vaak niet als je bijvoorbeeld je beste vriend, die rood is, moet uitroeien. Maar goed het is en blijft een spelletje. Neem gerust een dag of twee de tijd voor dit spel, want als je het serieus speelt kan het zo twee dagen duren.

6) Slaapfeestje

Vroegah, je weet wel die goede oude tijd. Dan vierde je, je verjaardag gewoon lekker thuis. Een bak vol chips, nog meer vriendjes en vriendinnetjes en dan het Zakmes kijken. Natuurlijk bleef iedereen ‘slapen’. Ik herinner me nog goed een legendarisch ‘niet slaapfeestje’ toen ik een jaar of tien was en we ’s ochtends vroeg het huis uitsneakte in pyjama om een rondje door het Vondelpark te maken. Dat de ouders des huize hier niet helemaal blij mee waren snap ik nu een stuk beter. Toen we betrapt werden, werden we allemaal direct verspreid in aparte kamers om toch echt even wat te slapen. Blijkbaar was ik toen al een boefje. Denk je ook vaak terug aan deze tijd? Gooi je matras dan voor de televisie, nodig een bunch vrienden uit, ieder een eigen bak Ben&Jerry’s en kijk de hele nacht je favoriete films van de middelbare- of basisschool. Clueless, Cruel Intentions, The Craft en Nightmare On Elmstreet mogen uiteraard niet ontbreken. En owja IT, niet te vergeten!

7) Geiten knuffelen op de geitenboerderij

Mijn hobby’s zijn: knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen. Ik hou van knuffelen had ik dat al eens gezegd? Het is niet alleen heel fijn, na 20 seconde stevig geknuffeld te hebben maakt je lichaam een gelukshormoon aan… Dus het is ook nog eens uber gezond voor je. Zodra de lammetjes geboren zijn, haast ik mezelf altijd naar de geitenboerderij. Vaak zijn ze meer geïnteresseerd in mijn schoenveters of de touwtjes van mijn jas, maar mijn doel is toch wel altijd om zo’n kleintje een flinke knuffelbeurt te geven. Of klink ik nu heel vies? Pas overigens op voor de enorme koe, die is hier niet zo van gediend, dit heb ik door een subtiele kopstoot ondervonden.

Je vindt de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos en natuurlijk op nog veel meer plekken in het land.

8) Fierljeppen

Alleen het woord al. Fierljeppen daar word je toch instant blij van? Voor degene die niet uit Friesland-of-whaaaa komen.. Fierljeppen is polsstokhoogspringen en dat doe je dus met een stok en een watertje. Een kind kan de was doen zou de oma van Anouc zeggen.

9) Een nachtje slapen in IKEA

Ik heb net als 99 procent van de bevolking een haat/liefde verhouding met IKEA. En dan vooral op zondag als ik weer eens retebrak ben. Meestal ga ik dan extra lang in bed liggen om een kleine powernap te doen. Daar fantaseerde ik laatst hoe leuk het zou zijn om een nachtje in Ikea door te brengen en te doen alsof IKEA jouw huis is. Tas vol met eten mee en in de keuken naar jouw smaak opeten. Slapen op je favoriete matras en wakker worden als de eerste mensen zich alweer klaarmaken voor het goedkope ontbijtje. Of je hier een strafblad voor kan krijgen weet ik niet, maar mocht je, je huis een nachtje op AIRBNB verhuurd hebben dan lijkt me dit toch best een creatieve oplossing…

Share this Post