Parfum top 5 mannen

212VIPMEN_945x350

Parfum een wereld op zich

Parfum, het heeft iets magisch en er gaan miljarden in om. Niet zo gek dus dat verschillende Hollywood-sterren zich maar al te graag lenen als gezicht voor een merk.  Als voormalig grooming editor van FHM heb ik heel wat parfums geroken en nee deze waren niet altijd even fijn. De bestandsdelen kan ik nog niet exact los van elkaar ruiken, maar ik weet inmiddels heel goed waar mijn neusharen recht overeind van gaan staan. Gelukkig zijn de meeste geuren die op de markt komen wél lekker. Er bestaan zelfs parfums waar ik een instant verliefd gevoel van krijg. Met kerst in aantocht staat parfum in de top van cadeau’s die onder te boom gevonden worden. De hoogste tijd dus dat Bylauri.com ook haar persoonlijke parfum top 5 samenstelt van bijzondere geuren waar je zelf niet zo snel tegenaan zou lopen.  Nieuwsgierig geworden? Lees dan als de wiedeweerga verder en trakteer jezelf of je lover op die ene allesomvattende geur.

Parfum top 5 mannen

1) Marc Jacobs – Men
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: dit is hem. Mijn absolute nummer één. Als ik alleen al aan de geur van Marc Jacobs denk krijg ik een warm gevoel. Ik wist niet dat het bestond: verliefd zijn op een geur. En, nee ik lijd heus niet aan objectofilie. Al begrijp ik wel hoor dat je met deze geur zou willen trouwen. Mannen ik geef jullie dan ook deze tip: KOOP DIT FLESJE NU. En krijg alles voor elkaar… echt het werkt.

Parfum Marc Jacobs Men

Marc Jacobs – Men € 47,20 voor 75 ml

2) Le Labo – Santal

Na zoveel enthousiasme en liefde voor de nummer één wil ik de andere geuren geen teniet doen. Het parfum van Le Labo ken ik pas sinds een aantal weken en nu is het zo dat mijn neus mij een tikkeltje voor de gek hield. Ik dacht namelijk dat ik met Marc JacobsMen te maken had. Niet dus, het bleek Santal van Le Labo te zijn. Waarom je deze bijzondere fles zou moeten aanschaffen? 1) Hij ruikt heul, heul, heul erg lekker. 2) Als je de fles koopt (bijvoorbeeld via Skin Cosmetics) dan krijg je een persoonlijk label met je naam erop. Fraai of niet?

Le Labo Santal 33 Parfum

Le Labo – Santal € 90

3) Chanel – Egoïste

Deze geur van Chanel is één van de parfums die ik ook graag zelf draag. Het parfum ontwikkeld door dé neus van Chanel: Jacques Polge heeft weer die mix van Oosterse geuren (koriander), hout (sandel hout) en bloemen (Bulgaarse rozen). Andere belangrijke ingrediënten zijn vanille en kaneel. Vooral de laatste kan ik erg waarderen in parfum of eau de toilette. Hou je van een unieke en levendige geur en heb je een sterke persoonlijkheid? Dan is het parfum van Chanel – Egoïste echt iets voor jou.

CHANEL ÉGOÏSTE parfum mannen

Chanel – Egoïste € 68,60

4) Hugo Boss – Hugo Red

Hugo Boss is één van de marktleiders als het om mannen parfums gaat. Wie heeft er nu geen Boss Bottled in de badkamerkast staan? Hugo Red is de nieuwste geur voor mannen en gelijk mijn favoriet. Niet alleen de fles is bijzonder (hij verkleurt wanneer je er op drukt), ook de ingrediënten zijn niet al te voor de hand liggend. Zo bestaat de geur uit een Solid Chill gedeelte (rabarber en grapefruit) en een Liquid Heat akkoord (cederhout en amber). Deze warme en koude ingredienten zorgen voor een bijzondere en opvallende geur die iedereen op zijn minst eenmaal geroken moet hebben.

HUGO RED EAU DE TOILETTE

Hugo Boss – Hugo Red € 49,64

5) Maison Martin Margiela – Replica Jazz Club

Sommige van jullie hadden voor de samenwerking met H&M vast nooit over Maison Martin Margiela gehoord. Dat kan kloppen, want de oorspronkelijke Belgische ontwerper schuwde de media. Nu is het nog steeds een mysterie wie hem heeft opgevolgd. Dat het een bijzonder team van mensen is bewijst de geur: Replica Jazz Club. Het parfum is niet zo fris en zoet als alle die hierboven staan, maar mannelijk en authentiek door de toevoeging van rum, salie en sinaasappel. Wederom spreekt de fles mij erg aan en het verhaal erachter. Tja, dat is tenslotte ook een reden om een parfum te mogen.

Maison Martin Margela  Replica Jazz Club

Maison Martin Margiela – Replica Jazz Club € 84


Hoe lang kan je parfum bewaren?

Als je wilt weten hoe lang je fles parfum of eau de toilette houdbaar is na openen kijk dan even op de verpakking. Op de kartonnen doos staat het sowieso en als je geluk hebt ook op de fles. Je moet even zoeken naar een rondje met daarin 12, 24 of 36 en een geopende deksel. Dit logo geeft aan dat de geur na opening minsten één, twee of zelfs drie jaar goed moet blijven. Is de geur nog nooit geopend? Dan kan je hem jaren in de kast laten staan (mits koel en donker). Daar komen we bij het tweede punt: parfum bewaar je het beste in de koelkast. Nu moet je je alleen ’s ochtends niet vergissen in de fles, parfum smaakt niet naar Dubbel Frisss.

houdbaarheid parfum

De duurste parfum reclame aller tijden

De duurste parfum commercial werd in 2004 gemaakt voor het legendarische Chanel No. 5. met Nicole Kidman in de hoofdrol. Voor de commercial werd maar liefst 42 miljoen dollar uitgetrokken, waarvan 12 miljoen dollar naar Nicole ging. Een lucratieve schnabbel lijkt me zo…

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.