Witte sneakers

adidas stan smith

witte sneakers

Witte sneakers

Zoals het met de meeste trends gaat: ze komen en gaan. Van plateauzolen (ja, ook voor mannen), dierenprints tot de denim blouse. Eigenlijk moet je nooit iets weggooien. Afgelopen zomer maakte de witte sneaker zijn comeback en hoe… Talloze beroemdheden zoals Kanye West, Jay-Z en Marc Jacobs werden gespot op witte sneakers. Om precies te zijn: de Adidas Stan Smith sneaker. In 1971 werd dit cleane model voor het eerst gelanceerd als tennisschoen en nu kleeft hij aan de voeten van rijke rappers, modeontwerpers, bloggers ehmm ja van wie niet eigenlijk? Kijk snel eens in de kast van je opa, vader of die stoffige buurman, want als je een paar uit de begintijd kan vinden dan mag je jezelf een gelukkig mens noemen.

Kanye WestKanye West op Adidas Stan Smith sneakers 

Witte sneakers kopen

Veel mensen dragen vooral witte sneakers in de zomer, maar dat hoeft helemaal niet. Eigenlijk mag aankomende winter alles, dus ja zelfs je witte sneakers onder een marineblauw pak. Natuurlijk kan je ze ook gewoon dragen onder een blauwe, zwarte of grijze slim fit jeans. Naast de bekende Stan Smith gympen van Adidas zijn er nog talloze merken met witte sneakers in de collectie. Bij Pro Shoes vind je een aantal exemplaren van bijvoorbeeld Lacoste en Nike. Maar ook Filling Pieces, K-Swiss en New Balance hebben cleane, witte sneakers in de collectie.

adidas stan smithAdidas Stan Smith sneakers

Zo hou je ze schoon

Ik zou zelf ook super graag een paar witte sneakers aanschaffen, maar ik weet dat ze binnen de kortste keren grijs zijn. Nu is het zo dat het bij All Stars en Vans niet uitmaakt als deze wat gehavend zijn. Hierbij lijkt het credo te zijn: hoe meer afgetrapt, hoe beter. Maar de witte sneaker moet gewoon echt wit blijven. In Men’s Health gaf ik laatst tips hoe je ze schoonhoudt, dus deze zal ik hier ook nog even delen.

Wat te doen als je witte sneakers vies zijn? Zijn ze van stof, dan kan je ze gemakkelijk in de wasmachine stoppen. Doe de gympen in een afgesloten zak en zet de machine op de laagste stand. Sneakers van leer zijn iets minder gecharmeerd van de wasmachine. Laat een vlek niet te lang zitten en gebruik vooral geen schoensmeer. Heeft de grasmat afgegeven op je hagelwitte trainers? Dan biedt alcohol de oplossing. Heb je geknoeid tijdens het eten van een vette hap? Vetvlekken verdwijnen met een oplosmiddel. Zelfs zwarte strepen kan je hiermee verwijderen en anders biedt terpentine uitkomst.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.