Lowlands time

Met Converse naar Lowlands 2012

Terwijl de Lowlanders zich klaar maken voor een tweede dag feestgespuis, kan ik niets anders dan  nagenieten. Of ik een dagje met Converse naar Lowlands wilde? Dat liet ik mij geen twee keer vragen. Lowlands is zo’n festival waar je een keer, vijf keer of misschien wel twintig keer bent geweest. Voor mij was dit de eerste keer en daardoor extra spannend.

Voor Bylauri en FHM ben ik de hele dag op pad geweest om mensen met Converse aan te fotograferen. Deze taak bleek helemaal niet moeilijk te vervullen. Ondanks het teenslipperweer, domineerde de Converse-sneakers het terrein. Niet zo gek, want Converse en Lowlands hebben een behoorlijke geschiedenis samen. Ook dit jaar is het merk weer goed vertegenwoordigd, met een eigen Converse Compound. Deze containerstage staat compleet in het teken van ‘Show me yours’. Ofwel, toon je eigen creativiteit. Hier kun je schilderen, tekenen, foto’s laten maken en je Converse customizen.

Op de foto met Anouk van Converse en Natascha van U-PR

Ik had het geluk dat ik een paar schoentjes mocht uitkiezen om te laten customizen door de dames van Bravoure en de mannen van Leyp. Bleek en andere chemische middeltjes kwamen er aan te pas, met als resultaat: plaatselijk gebleekte Conversjes met kekke veters. In de avond wordt de Converse Compound omgetoverd tot Silent-Disco, waar liefhebbers van uiteenlopende muziek, lekker gek kunnen dansen met een koptelefoon op het hoofd.

Gecustomizde Converse

Tijdens het foto’s maken door, was er natuurlijk tijd om een paar artiesten te zien optreden. Te beginnen met Söndörgö in de Lima tent. Hele vrolijke Hongaarse muziek, waar mensen uitbundig op dansen (buigen, je voeten strekken en weer opspringen). Een extreem vrolijke bedoening en muziek die je normaalgesproken niet zo snel op festivals hoort. Na deze tirki-doenka muziek werd het tijd voor Dio in de Bravo. Deze Esquire-vriend wilde ik natuurlijk even op de foto zetten, maar dat was een lastige taak. Uiteindelijk bereikte ik het hek helemaal vooraan in de tent, waar een vrolijke menigte al hossend en zwetend los aan het gaan was op klassiekers als Tijdmachine en zijn nieuwe singel Ze houdt van me.

Dio

Na Dio, was het tijd voor wat rust en die vond ik op de camping. De Lowlands campings zijn een wereld op zich en een oase van rust als het festival volop bezig is. Opgeladen en wel was ik klaar voor de Britse electro band ‘Hot Chip’. Hier gingen de voetjes aardig van de vloer, maar het ging niet zo los als bij de X-ray tent waar Eprom een stevige mix van hiphop en dubstep uit de speakers knalde.

                   Campinggasten

                         Sfeermakers

Na Eprom was het voor mij tijd om naar huis te gaan, wat rest zijn de foto’s en een heerlijk gevoel. Ik ben er bij geweest, ik heb Lowlands mogen proeven. Converse bedankt.

Voor meer foto’s check de streetstyle rubriek.

 

 

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.