Personal trainer

the athletic club amsterdam

The Athletic Club, Amsterdam by Taco van der Werf Photography

Personal trainer, geen suiker en geen alcohol

Elf dagen geleden brak het nieuwe jaar aan. Ik vierde het uiteinde op een beestachtig gezellige manier met mijn favoriete mix van wodka en champagne. Toen ik de volgende middag wakker werd wist ik dat dit voorlopig mijn laatste kater was, want ik had een Kilimanjaro vol met goede voornemens voor mezelf bedacht. Dit jaar wilde ik het anders doen, want goede voornemens lap ik vaak sneller aan mijn laars dan de Falcon HTV- kan vliegen. Dit keer pak ik het rigoureuzer aan om mezelf en mijn wilskracht eens een flinke schop onder de kont te geven. De komende maand staan suiker en alcohol op de verboden lijst (naast koek, snoep, chips, frituur en mijn oh zo geliefde Roopram roti). Met dit bericht verklaar ik mijn health rubriek dan ook geopend. Ik trap af met een stuk over personal training.

goede voornemens

The Athletic Club

Op sportief gebied heb ik al heel wat geprobeerd van Pilates, Insanity tot kickboksen, maar trainen met een personal trainer dat is nieuw. Vandaag is het zo ver: mijn eerste training met een personal trainer. Op een fantastisch mooie locatie naast het Vondelpark zit sinds anderhalf jaar The Athletic Club. Dit is een exclusieve club waar je kunt trainen in jaren twintig stijl. Of zoals personal trainer Jason het mooi zegt: ”We proberen de mensen hier op een sportieve manier op te voeden, zoals dat vroeger op school ook tijdens de gymles gebeurde”. Als ik even snel een blik op de ruimte werp vallen de bok, ringen en klimrekken direct op. Naast deze oldskool apparaten is The Atheltic Club uitgerust met flink wat technische hoogstandjes, gewichten en kettlebells.

The Athletic Club, Amsterdam The Athletic Club, Vondelpark, Amsterdam

De personal training

Na een korte uitleg moest ik toch echt aan de bak. Normaal gesproken sta ik achteraan in de les een beetje verstoppertje te spelen of in mijn uppie voor de t.v. Nu stond ik oog om oog met personal trainer Jason. Een vriendelijke man met een imposante baard. Ik trek mijn bokshandschoenen aan en de warming-up kan beginnen. Na flink wat trappen en stoten verschijnen ze onaangekondigd: duizenden sterren op mijn netvlies. De ruimte draait en ik zie wat wazig, waarschijnlijk niet veel meer dan de laatste uren van 2013. Mietje. Na wat water en twee druiven kan ik er weer tegenaan. De training bestaat uit een aantal verschillende basisoefeningen zoals de squat en deadlift. Deze worden behoorlijk vaak verkeerd uitgevoerd en ook ik hoor bij die 99% mensen die de oefening verkeerd heeft geleerd. Van Jason moet ik mijn schouders naar achter doen, bekken naar voren, buik in en mijn billen aanspannen om vervolgens heul ver naar beneden te zakken. Als je hier allemaal op moet letten is de oefening ineens niet meer zo gemakkelijk. We vervolgen de training met een speciale manier van opdrukken en eindigen met flink wat variaties sit-ups waar ik mijn schuine buikspier mee train. Natuurlijk mag ik ook nog even in de ringen hangen.

The Athletic Club, Amsterdam The Athletic Club, Vondelpark, Amsterdam

Voordelen van een personal trainer

Afijn, je moet er flink wat knaken voor neerleggen (een personal training van Jason en zijn collega’s kost € 75 per uur), maar daar krijg je wel een boel voor terug. Een personal trainer stelt een plan met je op en samen gaan jullie het doel behalen. Naast intensieve training met iemand die er echt verstand van heeft (geef toe de meeste van ons kloten maar wat aan), biedt de personal trainer ook hulp op het gebied van voeding. Jason van The Athletic Club gaf mannenmode blog Bylauri dan ook een paar tips:

* Wie wil afvallen zal vooral op zijn voeding moeten letten. Je moet ook altijd eten voordat je gaat trainen. Een huis bouwen zonder stenen gaat natuurlijk niet.
* Zorg ervoor dat de balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten op orde is. Je maaltijd moet voor het grootste deel uit eiwitten en groente bestaan. Koolhydraten met een hoge glycemische index zoals pasta, brood, aardappelen (waar je glucosespiegel als een raket van omhoog schiet) kun je beter vermijden.
* Train minimaal 1 keer per week, twee keer is goed en drie keer is het beste. Zorg er voor dat er tussen elke training een paar dagen zit om je lichaam rust te geven.

Benieuwd hoe mijn alcohol en suikervrije maand verder gaat? Hou deze site dan goed in de gaten.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.