XO Live: J.C. RAGS MEETS GOLDFISH

Bylauri was dankzij FHM op XO Live (voorheen Extrema Outdoor). Vanuit het regenachtige Amsterdam vertrokken we naar het altijd warme Noord-Brabant.

Na een ritje van anderhalf uur komen we aan op het festivalterrein. Gehuld in een poncho en kaplaarzen, betreden we het ietwat blubberige veld. We lopen langs de open mainstage en zien dat het water van het grote meer, waaromheen het festival ligt, wel erg ver buiten zijn oevers is getreden. Nemma problema voor ons, met die kaplaarzen kunnen we overal doorheen. We lopen wat rond en komen uit bij Chromium Area, waar meneer Joost van Bellen himself achter de draaitafels staat. Het regent pijpenstelen, dus we wanen ons een weg naar het VIP-deck. Hier staan we lekker droog, de bar is binnen handbereik, tijd voor een eerste drankje.

Chromium Area

Na een half uur houdt het zowaar op met regenen en besluiten we de rest van het terrein te verkennen. We lopen langs een prachtige roze kasteel, waar van alles gebeurt, we passeren een reuzenrat van BNN en een soort van Luna-park (van de kermis ja). Dan worden we bijna omver gesodemieterd door twee heren op een bodyboard en een slide. Met mooi weer had het ons best leuk geleken, maar koude natte kleding is nu helaas geen optie.

Sliden maar met Coca Cola!

Dan is het 17.45 en dat betekent David Guetta tijd. Meneer is iets te laat, maar dat geeft niet. Het publiek vergeeft hem meteen wanneer het eerste nummer uit de speakers knalt. Leuk om te zien dat hij nog steeds met veel enthousiasme draait, Guetta springt vrolijk op en neer achter de draaitafels.
We zijn zo aan het genieten van David Guetta, dat we zonder pardoes het geheime optreden van Goldfish missen. Gelukkig hebben we ze op de mainstage nog even kunnen meemaken. De mannen van Goldfish hebben een onbeschrijfelijke sound, waar je direct vrolijk van wordt. We zien dan ook een hoop mensen met J.C. Rags x Goldfish shirtjes aan. Want wie wil dit geheime concert nu missen?

Geheim concert van Goldfish, gelukkig hebben we de foto’s nog.

Na David Guetta is het tijd om wat te eten: sushi, kibbeling, poffertjes er is voor ieder wat wils. De oude vertrouwde minipannenkoekjes spreken ons het meeste aan. De poffertjes spoelen we weg met een overheerlijke, ijskoude Mojito. Waarna we ons een weg banen naar de indoor main. Het is 20.00 en dat betekent tijd voor dubstep. We vinden onze weg met gemak naar het VIP-deck, waar de lasers nog beter tot hun recht komen. Wat een intens geluid en andere setting. Alsof je van een dag- naar een nachtfeest gaat. Omstreeks 21.00 verlaten we de indoor mainstage, voor een laatste uurtje Two Many DJ’s bij Chromium Area. Ooh wat gaat het hier los, heerlijk. We willen niet naar huis, maar onze BOB roept. Naar BOB moet geluisterd worden, dus we volgen braaf. Een ding weten wij zeker: hier komen wij volgend jaar weer terug.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.