3 easy tips voor het opruimen van je kast

Vit kast meneervanhout.nl

Hate it, or love it

Of je hebt er een schurfthekel aan, of je vindt het heerlijk: opruimen… Toen ik vroeger nog klein en schattig was maakte ik altijd al een enorme puinzooi van mijn kamer. Als de schoonmaakster kwam en ik ‘moest’ echt opruimen van mijn moeder dan deed ik dat met een gezicht zo zuur als een kapotgeslagen piñata. Vooral de woorden moeten+opruimen, echt je kon me niet geïrriteerder maken. Nu ik groot ben en nog steeds niet volwassen is er gelukkig wel iets veranderd. Ik bepaal nu zelf wanneer ik mijn troep -stapels ideeën noem ik ze liefkozend- opruim, ik begin aan het opruimen van mijn kast of eindelijk de flessen wijn naar de glasbak sjouw. Ja, daarna voel ik me een stuk fijner: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat motto kende ik vroeger nog niet.

Kast opruimen

Kast Dok € 1.999,00 via meneervanhout.nl

Drie heldere tips voor het opruimen van je kast

1) One thing in, one thing out

Voor degene die nog striktere regels dan Ganzenbord in het leven nodig heeft, moge dit duidelijke taal zijn. Helderder kan haast niet. Wil je iets nieuws kopen? Dan moet daar wel iets tegenover staan. En deze tip voor het opruimen van je kast is alles behalve tijdrovend. Je hoeft slechts één item weg te doen en tadaaaaaa: daar is de ruimte voor je nieuwste aanwinst. Dus wil je vijf paar nieuwe sneakers kopen? Think again…

2) Een jaar niet gedragen is weg ermee

Je kent het wel van die veel te krappe spijkerbroeken, T-shirts met een print waarvan je ooit dacht dat deze lollig was en andere ja…wat zijn het? Miskopen? Toch ben je er aan gehecht, beloof je jezelf dat je binnen een halfjaar weer in die ene broek past… Of je hebt iets gekregen en verdorie daar was het ineens: je ontwikkelde een emotionele waarde. Hoe pijnlijk het soms ook is om afscheid te nemen van het T-shirt waar je voor het het eerst in tongde, toch zal het soms moeten. Heb je iets een jaar lang niet gedragen? Luister dan maar goed naar wat Theo Maassen zou zeggen: WEEEEGGG. Zo simpel kan het zijn.

Vind je het lastig om dingen meteen weg te gooien tijdens het opruimen van je kast? Leg de spullen waar je over twijfelt dan op zolder, in de berging of als het echt niet anders kan onder je bed. Heb je een jaar later geen moment aan deze spullen gedacht? Dan kan je deze zak linea recta naar de Humanabak brengen. Maak je ook nog eens een heleboel andere mensen blij mee.

Niet vouwen maar stapelen

Wat Marie Kondo kan, kan jij ook. Deze vrouw is de godin van het opruimen en schreef inmiddels meerdere bestsellers. Om jezelf heel wat uren te besparen onthult mannenmodeblog Bylauri je de beste tip: vouw zoals deze vrouw. Dus haal alles uit je kast, zoek uit wat weg kan (volg eventueel tip twee) en begin met het vouwen volgens Kondo. Ja, dus ook je sokken. Op deze manier vult je kast zich met allerlei keurige stapeltjes. Deze nemen verticaal meer ruimte in dan horizontaal: dus meer plek ennnnnnn meer overzicht. En neen, neen, neen… de spullen uit je hanggedeelte hoef je niet te vouwen à la Kondo, maar laat je lekker hangen. Wat je dus wel oprolt/opvouwt tijdens het opruimen van je kast: je ondergoed, sokken, T-shirts, riemen en je broeken.

Check hier de Konmari manier van opvouwen.

Deze kasten hebben alleen zichzelf nodig om alles uit de kast te halen

Ben je klaar met het opruimen van je kast en kom je erachter dat het gewoon echt, echt niet past? Misschien is het dan wel tijd voor een nieuwe kast. Bylauri selecteerde de coolste kasten die te mooi zijn om er een zooitje van te maken.

Leo kast meneervanhout.nl

Deze kast is niet alleen beeldschoon, maar ook een heerlijke alliteratie: lockerkast Leo € 899,00 via meneervanhout.nl

Vit kast meneervanhout.nl

Niet alleen die kast, doe mij ook maar het behang. Kast Vit -Zweeds voor wit- € 849 via meneervanhout.nl

het opruimen van je kast

Coole kast om je schoenen in te stallen: kast Gamble € 999,00 via meneervanhout.nl

En de kast waar we allemaal van dromen….

 

Share this Post