Tropical Sea Festival Texel

Tropical Sea Festival Texel

Vind je Curaçao te ver vliegen? Het eten op Cuba niet te vreten (excuses voor mijn taalgebruik) of ben je bang dat je kadetten te bruin worden zo dicht bij de evenaar? Gelukkig is daar Texel, want voor een Ticket to the Tropics hoef je helemaal niet ver weg. Elk jaar verandert Texel het laatste weekend van augustus namelijk in het Tropical Sea Festival Texel. Je hoeft geen lange cruise te maken: de veer tussen Den Helder en Texel volstaat. Al dertig jaar lang is het laatste weekend van augustus vaste prik en mannenmodeblog Bylauri was er voor het tweede jaar op rij bij.

Ticket To The Tropics

Tropisch Texel

Texel is eigenlijk altijd een goed idee, maar helemaal het laatste weekend van augustus tijdens het Tropical Sea Festival Texel. Vorig jaar waren de temperaturen echt tropisch, maar ook ditmaal hoor je mij alles behalve klagen, want de bikini ging aan op het strand. Een behoorlijk unicum deze zomer. Het lijkt dan ook wel of Texel samenspant met de weergoden om het Tropical Sea Festival Texel ook daadwerkelijk een tropische bries mee te geven. Al dertig jaar lang is dit festival -niet echt een festival, meer een kroegentocht- dé afsluiter van het seizoen. Waar de Koog zomers voornamelijk jonge blomkes aantrekt -en vooral Jody Bernal goed aan zijn trekken komt- is het laatste weekend van augustus voor iedereen. Voor de Texelaren, mensen uit Urk, oude fietsen en jonge Tarzans. Ik spotte er behoorlijk veel Duitsers en kwam zelfs een vriendin uit Amsterdam tegen. Texel verandert tijdens het Tropical Sea Festival in een gezellige hutspot met een beetje piccalilly, curry en hete pepers.

Tropical Sea Festival Texel 1

Tropical Sea Festival Texel 2017

Tijdens het Tropical Sea Festival Texel doet elke kroeg in de Koog extra zijn best. Bananendecoraties doen denken aan de Dominicaanse Republiek, mojito’s worden versierd met gezellige frutsels en de muziek vraagt erom te schudden met de billen. De meeste kroegen in de dorpsstraat hebben een fijn terras, waar zo nu en dan een brassband langs paradeert. Ook zijn er in de deelnemende kroegen verschillende -live- optredens en dj’s die hun kunsten vertonen. The place 2 be zijn: Bilder en Sjans. Zie ik jullie volgend jaar ook?

Voor meer informatie: bekijk de Facebookpagina van het Tropical Sea Festival Texel.

 

 

 

 

Share this Post