Festival sneakers

festival sneakers

Waar denk je aan wanneer het kwik stijgt tot temperatuurtje tropicalismo? Bij mij plopt het woord festival net zo snel op als dat mijn ijskoude glas sauvignon blanc sneuvelt. En dan fantaseer ik het liefste over een festival aan het strand, zodat je je overbelaste voeten zo fijn even in het water kunt dompelen. Gelukkig hoef ik er niet alleen meer over te dromen, want jawel: het festival seizoen is geopend. Vanaf nu lees je hier dan ook alles over één van mijn favoriete zomerbezigheden. Van festival outfits tot kiekjes geschoten van stijlvolle of juist wel eh heel bijzonder geklede festivalgangers. Hou deze site dus goed in de gaten en wie weet zie je jezelf wel terug. We trappen af met: festival sneakers.

Converse

In 2012 bezocht ik Lowlands in opdracht van Converse. Of ik mensen op de foto wilde zetten die Converse droegen? Je begrijpt dit was een extreem moeilijke taak. Bijna elke seconde zag ik een voorbijganger met afgetrapte All Stars en was het vooral de kunst om de leukste exemplaren te kiezen. Ook kwam ik er al snel achter dat de meeste Converse-dragers ontzettend lief waren. Het maken van de foto’s was in ieder geval een tijdrovend proces, omdat ik na afloop steeds een kus, knuffel en een sterk verhaal te horen kreeg. Of dit aan de liters bier of genuttigd snoepgoed lag zal ik maar even in het midden laten. Afijn, drie jaar later is naar mijn idee de afgetrapte Converse – All Star nog steeds de numero uno festival sneaker. Kies voor de lage varianten je zit altijd goed.

Converse All Stars

Witte sneakers

Afgelopen winter schreef ik al over mijn grote liefde voor witte sneakers en die heeft sindsdien nog grotere vormen aangenomen dan alle genuttigde frikandellen door de hele Nederlandse bevolking bij elkaar. Heb je witte sneakers aan? Dan vind ik je gelijk leuk, want witte sneakers zijn gewoon amazeballs om mijn favoriete Canadese woord er even bij te halen. Witte sneakers, wat kan ik er nog meer over zeggen? Ze rocken elke outfit en kunnen dus gewoon altijd. Zelf heb ik twee paar dezelfde, waarvan ik er een draag tijdens evenementen waar de vloer een mix van bier, baco en bitterballen is en de andere draag ik alleen op locaties waarvan de grond zojuist met Dettol is gepoetst.

witte sneakers

Festival sneakers

Maar mag je van mij dan alleen witte sneakers of All Stars aan? Nee hoor gekkie. Sneakers zijn gewoon handig tijdens een festival, want ook al wordt er geen glas geserveerd… met je slippers sta je al heel snel in een brandende peuk en plastic bekers kunnen ook verdomd venijnig in je voeten prikken. Andere favoriete festival sneakers zijn: Vans – Era en de Nike – Roshe Run.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.