Floaten

floaten

”Doordat je op het water drijft krijgen je hersens het idee dat ze zweven en dit geeft een uniek gevoel.” Ja, dat moest ik natuurlijk een keer proberen. Ik had al eens van floaten gehoord, maar kende eigenlijk niemand die dit ooit had gedaan. Na wat research kwam ik erachter dat floaten heel wat voordelen heeft: zowel fysiek als mentaal. Zo is een sessie goed tegen pijn (bijvoorbeeld rugpijn, of als je last hebt van migraine), wordt je cortisol-level gereduceerd en produceren je hersens zogenoemde Theta golven, oef had die mafketel van Scientology het niet over Thetans? Gelukkig bedoelde L. Ron Hubbard daar iets anders mee. Theta golven komen normaal tijdens de REM-slaap of een diepe meditatie tevoorschijn en zorgen voor creatieve gedachtes en dat je, je gedachten beter kunt opslaan in het lange termijn geheugen. Dit is slechts een kleine lijst van voordelen en dan heb ik de belangrijkste nog niet eens genoemd: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap. Perfect dus als je weer eens hebt lopen nachtbraken in het weekend.

floatenJe eigen privé badkamer met floatcabine

Wat is floaten

Heel leuk, maar wat is floaten nu eigenlijk? Via Treatwell kwam ik bij het Floatcenter in Amsterdam terecht. Hier kun je niet alleen floaten, maar ook heule lekkere massages ondergaan. Ik koos voor een voetmassage en een uur floaten. Een hemelse combinatie. Bij het Floatcenter hebben ze een aantal privé badkamers met een chille douche en allerlei Rituals producten. Wie goed oplet ziet meteen de deur die nog het meeste wegheeft van een kluis. Via dit deurtje bereik je de floatcabine. Ik had het geluk dat ik in cabine 1 werd geplaatst en die had een sterrenhemel op het plafond (dit hebben ze niet allemaal.) Na een korte uitleg over het licht (de sessie komt het best tot zijn recht in het pikkedonker) en de alarmknop stapte ik ietwat onwennig het ondiepe bad in. En jawel hoor, hoe ik ook probeerde kopje onder te gaan… je blijft gewoon drijven. Door de kilo’s aan zout moet dit zo’n beetje voelen als de Dode Zee, maar dan een stuk dichter bij huis. Nadat ik een minibeetje gewend was aan het zweven en mijn gedachtes alle kanten op gingen, deed ik het licht uit. PANIEKKKKKKKKKKK. Ik ben nogal bang in het donker en dat is zacht uitgedrukt. Meteen werd ik angstig voor van alles en nog wat, dus snel zette ik mijn sterrenhemel weer aan. Ik heb dit proces nog drie keer herhaald: allemaal  zonder succes. Snorkelen met walvishaaien, wakeboarden of in een kooi met een witte haai. Ik doe het allemaal, maar floaten in het donker? Dat durf ik dan weer niet. Uiteindelijk gaf ik me eraan over en ervoer ik een ultiem gevoel van ontspanning. Ook na de sessie zette deze status zich nog goed door. Achteraf hoorde ik dat je soms wel een aantal keer nodig hebt om alles te ervaren en dat iedereen anders reageert. De een verzint een masterplan, de ander verveelt zich en weer iemand anders valt in slaap. Kortom je moet het gewoon echt een keer zelf proberen.

floatcenter amsterdamZo lig je er dan ongeveer bij, maar dan in je nakie in het donker

Float acties via Treatwell

Wil je ook een keer floaten? Of een massage nemen, of wellicht zoek je een kapper? Kijk dan eens op Treatwell. Hier vind je een overzicht van allerlei aanbieders op het gebied van ontspanning en om jezelf wat op te pimpen. Wil je graag € 10 korting op je eerste bezoek, gebruik dan deze code: bylauri. Daarnaast mag bylauri.com driemaal een voucher weggeven ter waarde van € 15. Kans maken op deze voucher, kijk dan snel op Facebook.

 

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.