Recept volkoren pita met avocado en za’atar

Vanaf nu zal ik zo nu en dan een recept posten, soms van mezelf, of uit mijn favoriete kookboeken. Ik trap af met dit ontzettende lekkere en gezonde broodje, dat ik in Bali (Sanur) at. Perfect als lunch of als stevig ontbijt (en zeer geschikt als je een fikse kater hebt, want in avocado’s zitten gezonde vetten en de chilipeper zorgt voor een oppepper). Ik bestudeerde nauwkeurig elk ingrediënt, zodat ik hem nu na kan maken.

recept volkoren pita met avocado

Ingrediënten:
Voor 2 zeer royaal belegde broodjes, of drie medium belegde broodjes.
2 a 3 volkoren pita’s
1 avocado
2 tomaten (ik gebruik graag Tasty Tom of Roma tomaten)
8 Kalamata olijven
Za’atar kruidenmix
Alfafa/tuinkers/broccolikiemen
Peper
Zout
Chilipeper
Eventueel een beetje limoensap

Bereiding
1) Rooster de pita’s in een broodrooster of bak ze in de oven.
2) Mix de avocado met de tomaten (in blokjes), olijven (in plakjes) en voeg wat peper, zout en chilipeper toe. Je kunt naar smaak nog wat limoensap toevoegen.
3) Besmeer de pita’s met dit mengsel en strooi vervolgens royaal de za’atar op de broodjes.
4) Maak het gerecht af met alfalfa of andere kiemgroente.

Waar te koop?
Ik koop mijn volkoren pita’s altijd bij de Turkse supermarkt Genco in de Eerste van Swindenstraat 45. Hier verkopen ze ook za’atar (dit is een groene kruidenmix die veel in het Midden Oosten gegeten wordt. Al kun je bij de AH-XL nu ook de za’atar kruidenmix van Jonnie Boer kopen, maar dan betaal je wel het driedubbele van wat het bij de Turkse supermarkt kost.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.