Festival zonnebrillen

festival zonnebrillen

Zo kies je een festival zonnebril

Nu zit ik zelf niet op Tinder, maar het is een klacht die ik vaak hoor. Profielfoto’s met een zonnebril, want tja wat eronder zit dat weet je niet. Als het goed is maakt een zonnebril je net even iets knapper. Maar weet je niet waar je op moet letten? Dan is de kans groot dat je met de verkeerde bril thuiskomt en erbij loopt zoals Arnold Schwarzenegger in Terminator. En anno 2015 kan dat echt niet meer hoor. Hieronder volgen dan ook een paar tips om jouw knapheidsradar direct te doen stijgen.

terminator sunglass

Tip 1: zorg dat er altijd iemand met je meegaat als je een (zonne)bril koopt. Het liefst een heul eerlijk persoon met verstand van zaken. Tip 2: kijk naar je gezichtsvorm. Heb je een ovale vorm? Lucky you, je kan werkelijk alle soorten festival zonnebrillen hebben. Hou er alleen rekening mee dat de breedte van de bril niet breder is dan je gezicht, maar dat geldt eigenlijk voor alle gezichtsvormen. Heb je een rond gezicht? Ga dan voor een scherp contrast en kies een vierkante en smalle bril (jaja, we kennen allemaal Jamai uit de tijd van Idols nog wel). Ben je gezegend met een scherpe kaaklijn en heb je een vierkante vorm? Dan is een rond of een ovaal montuur iets voor jou. Heb je een hartvormig hoofd? Dan is de pilotenbril of een montuur zonder opvallende randen helemaal jouw ding.

De leukste festival zonnebrillen

Dit seizoen zien we veel festival zonnebrillen die op vintage klassiekers zijn geïnspireerd. Ook doen de ronde modellen en reflecterende glazen het nog steeds goed. Een andere trend, die naar mijn idee alweer een beetje van vorig jaar is, zie je ook steeds meer: de houten zonnebrillen. Geiniger en origineler zijn de zonnebrillen van kurk of een ander spannend materiaal.

Steeds meer merken komen met customized brillen die je soms zelfs volledig samen kunt stellen, zoals bij Blueprint Eyewear. Van de kleur pootjes tot aan de spiegelglazen. En het wordt nog leuker. Bylauri geeft een waardebon van €50 en € 40 weg, zodat jij je eigen zonnebril kunt samenstellen. Kijk op Facebook om te zien hoe je deze prijs kunt winnen (de actie loopt tot 24-06-2015).

Blueprint eyewear

Een andere site waar ik zelf graag zonnebrillen scoor is Polette. Via deze site kun je zowel brillen als festival zonnebrillen bestellen voor een hele scherpe prijs én met of zonder sterkte. En vooral dat laatste is verdomd handig. 

polette

 

Ben je op zoek naar een festival zonnebril? Dan zal je bij Komono zeker weten slagen. Dit is al een tijd lang mijn lievelingsmerk als het om zonnebrillen gaat. Ken je het nog niet? Shame on you en ga eens even heel snel kijken in de online shoppa.

komono

 

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.