Zwemshorts zomer 2015

Dit weer vraagt om? Juist… Een heleboel spetter, spieter, spater, lekker in het water. Maar wat trek je aan? Als naturist of nudist is de keuze simpel, maar ben je daar niet zo van dan zul je, je blote bibs en Willy Wonka toch echt moeten verpakken. En nee, liever niet in een Speedo. Ik moet bekennen dat ik van die zeer gebronsde adonissen in de parfum reclames van Dolce en Gabbana met bijzonder goed gevulde, minuscule broekjes zelf geen onappetijtelijk uitzicht vind, maar ja dat is natuurlijk niet echt een ware weerspiegeling van de mannelijke bevolkingsgroep. Dus wil je weten wat je dan wel aan moet trekken voor een ultieme dag op het strand/zwembad of aan de waterkant? Lees dan snel verder voor de zwemshorts trends zomer 2015.

swimshorts

De juiste zwemshorts lengte

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten als je een zwemshorts koopt is de juiste lengte en pasvorm. Dit seizoen mogen de lange boardshorts weer, maar persoonlijk vind ik die al snel misstaan. Alleen als je een surfdude bent kom je hiermee weg. Kies liever voor een model dat minstens tien centimeter boven de knie stopt. Zorg dat hij goed aansluit en vooral niet te wijd of te strak zit. Zo logisch, maar ik vertel het toch, want het gaat nog te vaak mis.

 

uni zwemshortDe mooiste lengte voor een zwemshorts is niet korter dan dit

effen zwemshort 2En niet langer dan dit

Uni zwemshorts

Een van de grotere trends op het gebied van zwembroeken voor de zomer 2015 is de uni trend. Ofwel een zwemshorts in een enkele kleur. Ik ben zelf gek op donkerblauw of Baywatch-rood en laten die twee kleuren nu juist helemaal je-van-het-zijn. Maar het is vooral belangrijk dat de kleur goed bij je huid past. Hier heb ik al eerder over geschreven voor Men’s Health, dus ik pak de tabel er voor het gemak even bij.

Kies de beste kleur voor je zwembroek aan de hand van je huidskleur met deze handige tabel uit Men’s Health.

Witte huid
Denk aan de kleuren van je T-shirts die je het beste staan en kies een zwemshorts in dezelfde kleur. Een altijd veilige keuze is donkerblauw, grijs of lichtblauw.

Licht gebruinde huid
Een huid die zal bruinen kan al een iets sterker kleurenpallet aan. Ga voor complementaire kleuren en vermijd neon. De beste keuzes: petrol, fuchsia of koraalrood.

Olijfkleurige huid
Heb je deze huidskleur? Lucky you, want dan heb je de meeste opties. Wanneer je nog niet op je bruinst bent kun je voor vrijwel alle kleuren gaan. Ben je al poepiebruin? Ga dan voor een meer gedurfd exemplaar, bijvoorbeeld een zwemshorts met jungle print of een Dries Roelvinkje.

Donkere huid
Ga voor een hoog contrast. Hoe donkerder de huid, hoe feller de kleur. Dus ook neon is geschikt. Denk aan (neon)geel, (neon)groen of (neon)oranje.

Op zoek naar een uni zwembroek en heb je een goed gevulde portemonnee? Dan moet je zeker even bij Orlebar Brown kijken. Geef je je geld liever uit aan speciaalbier, gin tonics en andere hipster drankjes? Bij H&M hebben ze ook hele mooie exemplaren voor een prikkie.

Zwemshorts met print

Naast uni zwembroeken maak je deze zomer de blits met een zwemshorts met print. Of je nu van geometrische prints, strepen, stippen of fotoprints maakt. Je mag zelf kiezen. Ik hou erg van de klassieke Bretonse streep, maar van tropische bloemenprints word ik ook altijd bijzonder vrolijk.

Zwemshort van ASOS € 21,92

Sportieve zwemshorts

Een andere veel geziene trend dit seizoen: sportieve zwembroeken met grote logo’s of juist geïnspireerd op boxing broeken.

no doubt beachwear

 

Zwembroek van No Doubt Beachwear € 34,95 

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.