Tubotel Langkawi

Tubotel Langkawi

Work hard travel often

Volgers van Bylauri weten dat naast mannenmode, reizen mijn grootste passie is. Afgelopen maand (oktober 2013) was ik in Azië. Maleisië, Myanmar en Thailand om precies te zijn. Na een jaar hard werken leek het mij leuk om de eerste nachten in een bijzonder en voor Aziatische begrippen luxe hotel te verblijven. Bijzonder was het zeker, maar verwacht geen luxe.

Tubotel Langkawi room 2

Tubotel

In Nederland was mijn waarnemend oog al snel op het Tubotel in Langkawi (Maleisië) gevallen. Het concept is simpel: je slaapt in een tube (ofwel een rioleringsbuis). Nee, de kamer waar alleen een bed in past is zeker niet geschikt voor claustrofobische mensen én daarbij moet je je partner, reisgenoot of one night stand wel heel erg lief vinden. Waarom zou je dan in zo’n kleine ruimte willen slapen? Het uitzicht is waanzinnig, de meeste tubes hebben een zeezicht en de zonsondergang is bijna niet te evenaren. Daarbij hebben alle tubes van het Tubotel Langkawi een vrolijke suikerspinnenkleur en een romantisch terras met uitzicht op een kabbelende zee.

Tubotel sunset

Tubotel faciliteiten

Bij het Tubotel vind je een luxe van een ander soort niveau. Je slaapt heel basic met een gedeelde douche en toilet (die overigens prima waren). Het gaat hier om de beleving en ja daar komt hij weer: het uitzicht. Voor zo’n veertig euro per nacht slaap je in een tube en daar krijg je een verdomd prettig ontbijt bij. Een andere fijne bijkomstigheid zijn de  drie jacuzzi’s op het terras waar je in kunt chillen. Alleen dan wel zonder bubbels.

10430707

 

Tubotel Langkawi

Het Tubotel vind je aan de Noordelijke kant van Pantai Cenang (het grootste en meest levendige strand van Langkawi). Adres: Kuala Cenang, 07000 Pantai Cenang, Langkawi, Maleisië. Voor meer informatie: Tubotel.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.