Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker: Woo Bros

Nieuw Aziatisch tapas restaurant Woo Bros geopend

In het grensgebied dat Amsterdam-Oost en het centrum met elkaar verbindt is een nieuw restaurant geopend: Woo Bros. Het restaurant is te vinden aan de Jodenbreestraat 144, waar je nog net niet helemaal in de drukte verdwijnt. Bij binnenkomst komen de Aziatische invloeden je direct tegemoet. De oranjerode muur waar vlinders, vogels en andere prullaria zijn uitgestald, is een ware blikvanger. Je moet er van houden, wij doen dat wel.

De avond begint met een uitgebreide rondleiding van de manager. Het restaurant is ingedeeld in twee delen. Een knusser, en speelser ingerichte ruimte. En een wat strakker en zakelijker gedeelte. De tafels zijn gemaakt van oude containervloeren en de stoelen lijken zo uit een klaslokaal te zijn gekomen. Voor wie voor of na het eten nog iets wilt drinken kan direct doorlopen naar beneden, daar bevindt zich de bar. Deze plek doet dienst als huiskamer/cocktailbar, waar je in makkelijke zitjes iets kunt drinken.

Na de tour door Woo Bros, waarbij zelfs de nooduitgangen getest zijn, schuift Bylauri met de redactie van Esquire aan. We nemen plaats in het ‘makkelijke’ gedeelte, en ploffen neer op de bank. De uitgebreide kaart biedt voor ieder wat wils met Japanse, Vietnamese, Chinese en Thaise invloeden. De Aziatische tapas komen in porties, die groot genoeg zijn om te delen. Op onze tafel worden een aantal koude voorgerechten als sushi van softshell crab, pekingeend met hoisinsaus en kip dumplings geserveerd. Daarna volgen de warme hoofgerechten, waaronder geroosterde peking eend, Thaise curry met beef en lychee en beef szechuan. Vooral laatstgenoemde is een groots succes. Daar lusten we stiekem wel meer van. Het diner eindigt met hoe kan het ook anders: Indonesische spekkoek.

Bij het vallen van de avond valt ook de conclusie: het eten is lekker, niet uitmuntend. De service en sfeer zijn prima, intiem en prettig. Ja, hier willen wij best nog een keertje terugkomen. Al is het maar om ons weer een klein beetje in Azië te wanen.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.