Eindhoven de gekste

eindhoven de gekste

Hebben jullie dat ook? Als iemand Eindhoven zegt, dat een stemmetje in je hoofd er altijd de gekstuhhhhh achteraan plakt? Nou ik heb dat dus ALTIJD. Wanneer ik vriendlief Google raadpleeg om achter de betekenis van Eindhoven de gekste te komen, verschijnen er 69.300 resultaten in 0,42 seconden. Na de eerste tien links bekeken te hebben blijft  mijn antwoord onbevredigend: dit vraagt om veldonderzoek. Zo geschiedde dat ik als echte Amsterdammer ‘helemaal’ naar Eindhoven afreis. Natuurlijk ga ik niet alleen, ik neem een van mijn beste vriendinnetjes mee.

eindhoven de gekste

Pullman Eindhoven Cocagne

Na 1,5 uur rijden zonder echt te verdwalen (en dat is uniek) komen we aan bij een superrrr-de-luxe hotel. Als je één nachtje weggaat, moet je het natuurlijk wel goed doen. Eindhoven is een echte designstad en dat merk je meteen zodra je het Pullman Eindhoven Cocagne binnenloopt. De kamers zijn bijzonder ingericht, met kunstzinnige details. En de bedden… zijn oh zo zacht. Jammer dat we er maar zo kort in geslapen hebben, maar hierover later meer. Bij het Pullman Eindhoven Cocagne (dat echt midden in het centrum ligt) kan je super lekker ontbijten, zwemmen, in de sauna (met badkleding) en als je geen kater hebt of hem juist weg wilt werken is er een gym. Deze oase van rust is een erg fijn contrast tussen een willekeurige zaterdagavond in Eindhoven de gekste.

pullman

De Kazerne

Overdag is Eindhoven zo gek nog niet en kan je vooral veel doen op het gebied van design. Strijp-S is een leuke buurt, waar veel jonge ontwerpers zitten, maar hier moet je wel even een minuut of 30 flink voor doorstappen vanaf ons hotel. Dichterbij zit de Kazerne. Dit is een expositieruimte, restaurant en winkel ineen in je raadt het al: een oude kazerne. Het industriële pand toont op het moment van schrijven een expositie van Lidewij Edelkoort. Voor modemeisjes zoals wij een must-see. In de ruimte staan een aantal bijzondere meubels en kunstobjecten van Nederlands bekendste trendwatcher.

de kazerne

Shopppppppppuhh

Nadat we even cultureel gedaan hadden was het natuurlijk tijd voor iets dat meisjes het liefste doen: shoppen. En dat kan ik Eindhoven prima. Bij Flying Tiger scoorde ik geinige shooterglaasjes, alvast voor Bungalup… dat pas in januari is…zucht. Verder zitten er de standaard ketens als: Zara, Pull&Bear, H&M, Primark en de Bijenkorf. Allemaal op loop afstand rondom het centraal station -en ons hotel-.

stratumseind

Eindhoven de gekste

Overdag is het vrij gemoedelijk en kalm in Eindhoven, maar zodra het donker wordt komt daar verandering in. Wie op zoek is naar een beetje vertier moet op Stratumseind zijn. In deze straat vind je alles lekker makkelijk gecentreerd: goedkoop bier, pubs, voetbalschermen en zo nu en dan een kroeg waar meer wordt gedanst dan alleen maar gesprongen. Na een rondje op het rad bij café Kix (als je 2 euro inzet kan je 10 bier of 10 flugel winnen of je moet 7 shotjes betalen) wist ik dat dit de juiste plek was voor mijn veldonderzoek…  En tja zeven shotjes vodka met zijn tweeën later sprak ik elke willekeurige bargast aan met de vraag waar Eindhoven de gekste vandaan komt. Na heel wat mensen gesproken te hebben die of A: niet in Eindhoven geboren waren, of B: alleen maar konden antwoorden met gekke dansjes en een hoop gelach, vond ik uiteindelijk een zeer bevredigend antwoord. Van deze jongeman ben ik de naam kwijt, waarschijnlijk door de vele shotjes vodka, maar dat doet er niet toe. Zijn antwoord waarom het Eindhoven de gekste is -en denk er wel een heerlijk Brabant’s accent bij-: ‘Het is allemaal compensatiegedrag, Den Bosch is natuurlijk de hoofdstad van Noord-Brabant en van het carnaval en dat terwijl Eindhoven de grootste stad van Noord-Brabant is. Om dit allemaal een beetje te compenseren roepen we allemaal dat Eindhoven de gekste is.’ Compensatiegedrag dus. Ik vond en vind het een steengoed antwoord, waar je niets meer aan moet doen. Gewoon naar Eindhoven gaan en meemaken hoe gezellig en open de sfeer is, compensatiegedrag of niet: Eindhoven is gewoon de gekste.

Share this Post

One thought on “Eindhoven de gekste

  1. Pingback: Handige health apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.