RAW for the Oceans

Als fervent watersportliefhebber kom ik het maar al te vaak tegen: plastic in de oceaan. Laatst nog zag ik een vertederend filmpje over hoe twee jongens een schildpad bevrijdde (met gevaar voor eigen vingers, want schildpadden hebben hele krachtige prehistorische kaken) uit een berg plasticafval. G-Star RAW heeft hier iets slims op bedacht en komt nu alweer met de derde RAW for the Oceans-collectie. G-Star RAW werkt hiervoor samen met Parley for the Oceans (zij hebben al meer dan 53 ton plasticafval verwijderd uit de zee in o.a. Indonesië en Australië.) De tweede partner, Bionic Yarn recyclet dit afval en spint hier vervolgens draden van met katoen. Deze garens komen uiteindelijk in de RAW for the Oceans-collectie van G-Star RAW terecht

15-2 main Raw for the Oceans, product photography

RAW for the Oceans x Pharrell Williams

De RAW for the Oceans-collectie is dit jaar geïnspireerd op een schets van een gezichtsbedekkende jas met capuchon, getekend door Pharrell Williams (creative director van Bionic Yarn). Deze schets vormde samen met een  ontsnappingspak voor een onderzeeër uit het G-Star workwear archief, de basis voor de collectie. Daarbij blijven nautische elementen de collectie inspireren. Zo is de octopusmascotte op vrijwel alle kledingstukken te zien.

Raw for the Ocean15-2 main Raw for the Oceans, product photography


15-2 main Raw for the Oceans, product photographyDe RAW for the Oceans-collectie is vanaf nu te koop (15 augustus 2015), zowel in de winkel als in de online store.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.