Suppen in Amsterdam

Sinds een maand of drie heb ik een nieuwe hobby, want daar was ik naar op zoek. Iets actiefs, waar ik mezelf een beetje in kon verliezen. Nou dat beetje is een boel geworden, want sinds de eerste keer suppen (Stand Up Paddling) was ik hooked. Oke, de allereerste keer ging niet zo heel erg goed, er was iets met het ontbreken van een vin, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Vanaf de tweede keer werd het pas echt chill.

suppen in amsterdam

Suppen bij M&M Sup

Suppen leek me altijd een beetje suf, zeker als je het vergelijkt met surfen, wakeboarden of kitesurfen… Maar juist het relaxte ervan (zonder al het vechten tegen de elementen) sprak me nu ineens wel aan. Toen ik zag dat je ook lessen in sup&yoga hebt (ja, je leest het goed yoga op een supboard) ging mijn hart helemaal snel kloppen. Ik volgde gelijk een drieweekse cursus sup&yoga bij M&M Sup en sindsdien ben ik niet meer te stoppen. Zo volgde ik lessen sup&core (waarbij je ook veel planked op het supboard) en regular sup (een mooie tocht, zonder yoga), of huurde zelf een plank.

IMG_20150809_132102IMG_20150809_132315Suppen doe je staand, maar in geval van een kater, kan het zittend ook best fijn zijn.

Suppen in Amsterdam en omgeving

Het lekkerste aan suppen is dat je steeds weer nieuwe plekken ontdekt en daarbij is Amsterdam gewoon het mooiste vanaf het water. Naast dat het vermakelijk en ontspannend is train je behoorlijk wat spieren: van je armen, buik, tot je benen. En merk ik na drie maanden echt al een klein beetje verschil in strakheid. De suplessen van M&M Sup vinden plaats in de buurt van Blijburg en daar is het heerlijk rustig. Mocht je wat meer mensen tegen willen komen, bij de Admiralengracht kun je ook terecht voor een tocht over de grachten. Wil je juist nog meer 1 zijn met de natuur dan kan je, je in het Amsterdamse Bos je ook heel wat uren vermaken op een supboard.

Ik ga over drie weken naar Portugal en wat ga ik daar doen? Juist suppen. En het leuke is het kan echt overal ter wereld, zowel in zoet- als zoutwater. Zonder dat je bijna verdrinkt, je stoot aan rotsen, bekaf bent van al het peddelen en keer op keer valt, nadat je weer een golf hebt gemist. Ik laat surfen voorlopig even voor wat het is en ga wel lekker suppen. Want het is alles behalve suf en helemaal niet alleen voor vrouwen.

Share this Post

One thought on “Suppen in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.