Flyboarden

Flyboarden Zapata

Flyboarden Zapata

Yes, I did it!

Flyboarden met Zapata

Op 18/05/2013 was het dan eindelijk zo ver. Ik mocht Flyboarden. Via Groupon had ik meer dan een jaar geleden een coupon gekocht om te Flyboarden via Zapata. Vanwege het verschrikkelijk lekkere, zomerse weer, werd de experience maar liefst drie keer afgezegd. Op last van de brandweer, dat dan weer wel. Het water was te koud en dan was het onverantwoordelijk.

Flyboarden in de kou

Toen het vorige week dan toch door ging, hoopte ik stiekem dat het afgelast werd. Het was een koude, grijze dag. Eenmaal aangekomen in Vinkeveen verdween dat gevoel meteen. Ik zag al wat andere deelnemers en het zag er zo vet uit. Snel kleedde ik mij om in Beachclub Lust. Ik trok niet één maar twee wetsuits aan. Het water van de Vinkeveense plassen was nog maar 14 graden. Dat is koud, heeeeeel koud. Als een Michelin-mannetje kwam ik op mijn blote voeten aangestrompeld…

Flyboarden Zapata Vinkeveen

                        Ramon is flying high..

Off we go

Eenmaal aangekomen bij de waterkant mocht ik plaats nemen op het Flyboard. Waar dit mee te vergelijken is? Een soort wakeboard, maar dan kleiner. Mijn voeten werden strak ingesnoerd in een soort van snowboats. Na een paar instructies van Arnoud lag ik in het water. Mede door mijn kekke helmpje, de twee wetsuits en de adrenaline voelde ik de kou niet. Met de instructies van Arnoud in mijn achterhoofd en de nieuwe van Remco op de waterscooter probeerde ik te blijven staan. Dat was  zeker niet zo gezegd zo gedaan. Zodra de jet-ski gas geeft, komt de buis waaraan het Flyboard bevestigd zit in beweging. Wat inhoudt dat je uit het water komt. Je moet je benen stijf houden, je tenen iets omhoog en dan je balans zoeken. De ene keer ging het beter, de andere keer maakte ik me toch een smak op het water. Soms moest ik even een paar tellen bijkomen, want er kwam water uit mijn neus, het stroomde langs mijn helm in mijn ogen én in mijn mond. Dit maakte alleen maar dat ik nog liever wilde, ik moest en zou blijven staan op het Flyboard. Het ging uiteindelijk steeds beter en dat gaf een enorme kick. Niets zo’n fijn gevoel als zweven boven het water.

Flyboarden Zapata

Walk on water…

Ook Flyboarden?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Flyboarden? Kijk dan eens op de website van Zapata Flyboards. Het Flyboarden kan in verschillende steden zoals: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Groningen. Flyboarden kost € 65 voor 20 minuten. Dit is het zeker waard, want dit vergeet je nooit van je leven. Ik zeg altijd: memories are priceless.

Check hier een filmpje van de echte pro’s. Dat is pas Flyboarden…

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.