Guilty Pleasure festival 2016

quilty pleasure festival 2016

Guilty Pleasure festival 2016

Guilty Pleasure, waarom heb ik je nooit eerder bezocht? Dit is zo’n feest waarvan je achteraf zegt… het was gewoon perfect. Nu ben ik van nature geen klager, maar toch is het altijd zo fijn als je wel van een warme kermis thuiskomt, zonder regen, lange rijen en je oren en neus vol modder…

quilty pleasure festival 2016

Guilty Pleasure festival 2016

Het Guilty Pleasure festival heeft naar mijn idee een ietwat misplaatste naam. Ik denk meteen aan vrouwen in te korte marinejurkjes met fluorescerende bontlaarzen inclusief vriend die met zonder shirt de deur uit gegaan is. Nee, nee ik had het helemaal mis. Quilty Pleasure festival 2016 is een bezoek waard voor iedereen die iets heeft met nineties muziek en trekt dan ook een zeer breed (kort, dik, lang, dun) publiek van born in the 80’s en 90’s baby’s aan.

Een paar hoogtepunten van Guilty Pleasure 2016

Het terrein was klein maar fijn en gelegen aan het water. Met deze combinatie scoor je dan ook geheid regenboogkleurige punten op de festivalmeter, voeg daar nog eens goed gezelschap van drie vriendinnen aan toe en je hebt al een hele hoop geslaagde ingrediënten.

Naast de mainstage waar ik vooral onder de indruk was van dj Alamaison en natuurlijk de optredens van Trafassi en Captain Jack, vond ik vooral de verkleedstage te gek. Het concept is simpel: pleur wat pruiken neer, hang wat spullen op en het publiek heeft de tijd van zijn leven. Dit is dan ook de geschikte spot om in contact te komen met andere levensgenieters. Met een oranje pruik op praat je net even wat makkelijker dan als jezelf. Na deze geweldige ontdekking ging het helemaal sky high met de superlatieven toen de silent disco caravan werd ontdekt. Echt, je kan me niet gelukkiger maken op een festival. Het grappige aan deze caravan was dat er twee soorten muziek gedraaid werden. En tja na 38 wijn en drie Flugel kom je daar toch net even wat later achter.

quilty pleasure festival 2016

Het hoogtepunt was eigenlijk de muziek. De hele dag waan je jezelf in het verleden, het heden en weer terug naar toen… Dansend voor de spiegel in je slaapkamer met een plastic microfoon en opeens krijg je daar in het moment weer die geel met oranje microfoon in je handen gedrukt… Ja, Guilty Pleasure gaat diep terug, waar bijna alle nummers wel een herinnering oproepen. Van Wannabe, Aquarius, Party Up, tot Bangerhart… Er werd getwerkt, gedanst, gehakt en geschuifeld. Op Guilty Pleasure 2016 kan het allemaal.

Maar de allergrootste climax van de avond, is toch wel deze foto met mijn jeugdheldin Pamela Anderson…. In de tijd van het rode badpak. Need I say more? Jawel, zie je volgend jaar. Links voorin daar.
quilty pleasure festival 2016

 

Share this Post