Mysteryland vrijwilligersdag

mysteryland vrijwilligersdag groep

mysteryland vrijwilligersdag groep

Mysteryland en 10.000 HOURS

Afgelopen zaterdag was het zover: de Mysteryland vrijwilligersdag 2013. Mysteryland werkt hiervoor samen met 10.000 hours. Het doel is om festivalbezoekers bewuster te maken van vrijwilligerswerk en om iets goeds terug te doen voor de maatschappij. Dit keer stonden de kinderboerderij in Zwanenburg, Jeugdland en het moeras van het Floriadeterrein op de agenda. Al deze locaties liggen in de gemeente Haarlemmermeer waar Mysteryland sinds een aantal jaar gehouden wordt. Ik wilde dit maar al te graag een keer meemaken.

Ondertussen op de kinderboerderij

Om 09.15 verzamelden zo’n 100 vrijwilligers zich voor de Mysteryland vrijwilligersdag.
Tot mijn grote vreugd werd ik in groep 2 ingedeeld, ofwel de kinderboerderij. Een beetje geiten knuffelen dat leek mij wel wat. Al snel werd gevraagd of ik een die-hard vrijwilliger was of dat ik niet zo fanatiek was? Ik antwoordde dat ik niet zo fanatiek was, maar dat bleek achteraf een misverstand. Ik was bloedje GEDREVEN!

Bij binnenkomst bleek al snel dat er veel moest gebeuren. Vanwege de teruglopende subsidies werd het steeds moeilijker om de kinderboerderij draaiende te houden. Ze moesten het daar echt hebben van vrijwilligers. Toen wij met een groep van 14 man aankwamen straalden de twee dames van de boerderij enorm. We kregen behoorlijk grote klussen, waar ze zelf amper aan toe kwamen. Zo hebben we het geitenverblijf schoongemaakt én opnieuw in de groene verf gezet, het kippenhok gelakt, zes kuub zand verplaatst en een grindpad tegen de ratten aangelegd. Geen kattenpis dus. Vooral het zandscheppen bleek meer een mannen taak, maar we hebben hem gebikkeld. Ondertussen was er gelukkig toch nog genoeg tijd om de varkens, geitjes en andere dieren te knuffelen.

Mysteryland vrijwilligersdag 2013 zorgboerderij

Team 2

ML vrijwilligersdag 2013

Hup aan het werk…

Kleintje Mysteryland

Aan het einde van de dag werd ons harde werken beloond. Met groene verfspatten in het gezicht, wilde haren en een voldaan gevoel was het tijd om te verzamelen in het bos. Met uitzicht op de befaamde berg van Mysteryland werden alle vrijwilligers in de watten gelegd voor het harde werken. Onder het genot van een lekker live setje, chips en Fanta konden we met zijn allen nog even genieten van de zon. Als klap op de vuurpijl kregen we allemaal een gratis kaartje voor Mysteryland en werd er 1221 uur vrijwilligerswerk bijgeschreven op de teller van 10.000 Hours. Ik hoop volgend jaar weer bij de Mysteryland vrijwilligersdag aanwezig te zijn, en jij?

Mysteryland vrijwilligersdag 2013
Chillen met die billen

Mysteryland vrijwilligersdag 2013
Yes we’ve got him!

Lees alles over 20 jaar Mysteryland op Bylauri.com

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.