Azulik, een eco-paradijs in Tulum, Mexico

Tulum

Het is alweer een kleine drie maanden geleden dat ik dit paradijselijke eco-resort in Tulum bezocht. Tulum is een kleine plaats in de provincie Yucatan in Mexico. Hier vind je geen grote hotels en straten die alleen maar gemaakt zijn voor de toeristen. Nee, Tulum is authentiek, kleinschalig en geschikt voor backpackers. Dit zeg ik erbij, omdat veel plaatsen in Mexico behoorlijk duur zijn en vooral op de all inclusive reiziger gericht. Zelf reis ik het liefste met mijn rugzak van plaats, naar plaats. Tulum is een fijne en betaalbare plek voor de rugzaktoerist. Je kunt hier al een hutje vinden voor 25 dollar, maar dan moet je wel even naar buiten lopen om te douchen en banjoneren.

Eco-resort Azulik, Tulum

Mijn zoektocht naar de perfecte slaapplaats ging verder. Goedkoop hoefde het ditmaal niet te zijn. Wel wilde ik een hangmat en een mooi uitzicht over het strand. Al snel kwam ik terecht bij het eco-resort Azulik. In september is het laagseizoen in Mexico, dus ik had alle keus. Mijn oog viel op één van de middelste hutten op palen. Het uitzicht over de zee was fantastisch mooi. Boven de houten veranda hing een schommelstoel en er zat een klein bad van mozaïek in, dat met zeewater gevuld kon worden.

Ook de kamer was alles behalve standaard, er hing namelijk een bed. Mocht je het niet zo op schommelend slapen hebben, wees gerust er staat ook een joekel van een tweepersoons-bed. Of je kunt nog altijd in het bad slapen, dat uit een boomstam gesneden is.

Het eco-resort Azulik is misschien wel een van de mooiste plekken waar ik tot nu toe ben geweest. Verwacht geen 5-sterren luxe, want er is geen elektriciteit. In de avond is het er pikkedonker, waardoor enkel het licht van de sterren en een kaars te zien is. Ook de zee zorgt voor woeste geluiden, waardoor ik moet bekennen dat ik niet heel veel geslapen heb. Misschien zou dat ook wel zonde geweest zijn, van deze mooie plek.

Leguanen in de ochtend

In de ochtend werd ik gewekt door een hele grote leguaan. Deze lag heerlijk te relaxen in de zon op de veranda. Helaas ben ik mijn geheugenkaart van mijn camera kwijtgeraakt tijdens de reis, dus heb ik geen foto. Na deze heerlijke nacht ben ik de Maya ruïnes gaan bekijken. In Tulum liggen deze ruïnes als enige aan het strand. En dat is ook zeker een bezoek waard.

Wat kost Mexico?

Een vliegticket kost tussen de 800 en 1000 euro van Amsterdam naar Cancun.
Een all inclusive vakantie van twee weken boek je voor ongeveer 1400 euro.
Het eco-resort Azulik kost 120 dollar per nacht in het laagseizoen. Let op er zit geen restaurant bij het resort.

Boek dit hotel via

Op vakantie naar Mexico via Cheapvakanties

Share this Post

One thought on “Azulik, een eco-paradijs in Tulum, Mexico

  1. Pingback: Lonely Planet Top 10 Citytrip steden aan het strand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.