XO Live

xo live 2013 quartz joost van bellen

Lauri Berkhoudt - Bylauri

XO Live 2013

Bylauri was afgelopen zaterdag bij XO Live (voorheen Extrema Outdoor). Wat was het een geweldig feest en dat kwam echt niet alleen door het overheerlijke weer. Het verschil met vorig jaar was behoorlijk groot. Toen regende het pijpenstelen en was het hele terrein veranderd in een modderpoel. Het viel mij dan ook op dat er dit jaar zoveel gras te zien was. Door het lekkere weer kon je overal fijn chillen. Dat deed men dan ook op de gekste plaatsen. Zelfs bij de Dixies.

xo live chillen bij de Dixies

XO Live dj’s en artiesten

Extrema Outdoor heet sinds vorig jaar XO Live. Met deze naamsverandering zijn ze een nieuwe weg ingeslagen: er is meer ruimte voor live. Dit was vooral bij de Diamond (outdoor mainstage) te merken. Niet alleen de programmering was hier divers, ook het publiek. Jong en oud dansten en sprongen door elkaar heen, tijdens optredens van Eva Simons, A-Trak en Major Lazor. Als er een dak op de stage had gezeten, dan was deze er keihard afgeblazen tijdens de show van Major Lazor.

xo live Diamond stage Major Lazor

XO Live Quartz

Het leuke aan XO Live is de diversiteit van het festival. Je hebt een paar grotere stages en wat intiemere plekken om te dansen. Zo had je de Chromium, waar de mannen van Bakermat een heerlijk chill setje draaiden, begeleid met een saxofoon. Maar je hebt ook een hele andere kant van het festival: de indoor main Quartz. Zodra je deze tent binnenloopt kom je in een andere wereld terecht. Het is er donker, warm en het de tent schud compleet uit zijn voegen. Alsof je ergens midden in de nacht bent beland. Hier draaide mister Joost van Bellen een 10 jaar Rauw set. Ook al was het toen nog vroeg in de middag, de zaal ging goed los en de attributen vlogen over het publiek. Al was er deze avond 1 man die nog net boven Joost van Bellen uitsteeg en dat was: Knife Party. Hij stond dit jaar exclusief op XO Live en hoe! Deze Australiër draait een geweldige combinatie van Dutch House en dubstep. Hiermee krijgt hij de hele zaal compleet in beweging. Al is dat nog een understatement.

xo live quartz joost van bellen 10 jaar Rauw

xo live quartz joost van bellen

XO Live vermaak

Naast de heerlijke programmering van XO Live, staat Extrema Outdoor ook voor een hoop vermaak. Natuurlijk kun je overal in het gras neerploffen aan het water, maar je kunt er nog veel meer. Zo kun je op Extrema Outdoor ook lekker eten en drinken (mmmmmmm Mojito’s). En misschien nog wel veel leuker: je kunt het kind in jezelf naar boven halen. Zo was er dit jaar weer een waterglide te vinden, waar je lekker overheen kon glijden. Ook was er een enorme levende flipperkast: multibal. Naast deze echte attracties, was ook het terrein lekker speels ingedeeld.

xo live bacardi mojito

xo live multibal

Extrema Outdoor cu next year

Ja, ik weet het ik blijf XO Live nog steeds Extrema Outdoor noemen, maar die naam klinkt gewoon zo lekker. Ik ben in ieder geval nog steeds aan het nagenieten van dit heerlijke feest en kan weer even teren op de leuke herinneringen. Zie ik jullie volgend jaar? Mijn volgende stop zal Mysteryland worden.

Foto’s by: Ramon van der Roest ©.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.