Festival outfits

Thee-Oh-Sees-1-4

Festival outfits

Mijn favoriete seizoen is aangebroken, met vandaag als eerste officiële zomerdag. Het is de tijd van chillen op het terras, picknicken in het park en festivals. Er gaat naar mijn idee niets boven een goed festival, waar je je een dag of een weekend lang in een andere wereld waant. Wat mij opvalt is dat bijna iedereen hetzelfde gekleed gaat en dan vooral op de deephouse-festivals als Buitenwesten, Vrijland en Amsterdam Open Air. De meisjes kun je uittekenen in afgeknipte spijkershorts, een tasje over de schouders -veelal met franjes- en een retro crop top (en lichtpaars, roze of blauw haar). Nu geef ik toe, ook ik heb mijn favoriete festivalshorts. Een broekje is gewoon erg praktisch, vooral voor een overactieve kluns zoals ik. Ik vind het vreselijk om op te moeten letten of alles op zijn plaats blijft zitten en wel schoon blijft als ik met mijn kont op het gras plof. Mannen stellen vast dezelfde eisen aan festival outfits. De volgende festival outfits en essentials voldoen dan ook aan de volgende criteria: ze zijn festival proof, ofwel blijven de hele dag en nacht op zijn plaats en zijn natuurlijk helemaal volgens de laatste modetrends van zomer 2014.

Alessandra Ambrosio Coachella 13De mooiste meisjes spot je op Coachella Festival

Festival outfit inspiratie

De volgende festival kleding en items doen het altijd goed. Met de ronde zonnebril (het liefste met reflecterende glazen of in een aparte kleur), T-shirts met een ronde hals, shorts en slip-ons/sneakers in de hoofdrol.

asos zonnebril

Zonnebril van Jeepers Peepers via Asos € 22,49

T-shirts van Asos  € 19,86

shorts Minimum

Shorts van Minimum via Asos € 70,28

Slip-ons van AsosSlip-ons van Asos € 28,11

Festival outfits do’s en dont’s 

Ja, ik ben er voor dat niet iedereen deze zomer een zwart T-shirt draagt op een spijkerbroek. Schijnt de zon: kom in shorts en dan beland ik meteen bij punt 1.

Do’s:
Shorts. Mooi weer? Draag shorts, echt waar daar worden ik en menig meisje vrolijk van. De perfecte shorts vallen net iets boven je knieën en zitten niet te wijd of strak. Kies voor een neutrale kleur als donkerblauw, bordeauxrood of flessengroen als je een normaal postuur hebt. Ben je best wel een adonis? Dan kun je makkelijk een printje hebben. Dit seizoen kies je dan natuurlijk voor een jungle motief.
Kleur. Dit seizoen draait het om kleur, van pastels tot primaire kleuren. Weet je niet hoe je kleuren moet combineren? Een slimme truc is de kleurencirkel (mensen die kunstgeschiedenis en tekenen in het pretpakket op de middelbare school hadden kennen hem vast). Als je een groene broek kiest kijk dan naar de kleur tegenover groen (dit is de complementaire ofwel versterkende kleur) in dit geval (oranje)rood. Slagers hebben niet voor niets blaadjes verse sla tussen het vlees liggen, zo lijkt het rood nog feller. Natuurlijk kan je ook voor een zogenoemde ton-sur-ton look gaan. Bijvoorbeeld donkerblauw gecombineerd met lichtblauw en grijsblauw (verschillende tinten blauw).

Dont’s: 
Morphsuits. Drie jaar geleden vond ik ze grappig en origineel, nu denk ik vooral wat doe je jezelf aan? Hoe kun je in godsnaam je biertje drinken, sigaret roken, selfie’s maken, naar het toilet gaan en dat dan allemaal tegelijk in een morphsuit? Echt mij krijg je never-nooit in zo’n ding.
Slippers. Ik vind het jammer om te zeggen, want zelf kom ik het liefste op blote voeten, maar het is gewoon niet praktisch. Je raakt ze snel kwijt en ook op een Dixie is het niet echt hygiënisch.
Wit. Ik wil de kleur wit niet in zijn geheel afkraken, maar ik moet bekennen dat een van de redenen waarom ik niet meer naar Sensation ga, vanwege de witte dresscode is. Niemand wordt knapper van een witte outfit. Wel ben ik een voorstander van een wit T-shirt met ronde, laag uitgesneden hals op bijvoorbeeld jeans shorts, maar iets anders in het wit: neen. En laat die witte linnen broek (en dames de witte legging) dan ook vooral thuis. Echt daar ben ik heel streng in.

T-shirt Beer van AsosVoor dit witte T-shirt van Asos € 16,86 maak ik een uitzondering

Zo kan het natuurlijk ook

Bylauri is een voorstander van originaliteit als het gaat om festival outfits. Ik durf en wil het meestal niet, omdat ik niet zo nodig hoef op te vallen op een festival (met Bungalup als uitzondering), maar ik ben altijd blij verrast als andere mensen het wel doen. Of je nu in een kippenkostuum komt of in een fluorescerend-roze-space-glitterpak: mensen onthouden je en je geeft een festival kleur en een beetje gekkigheid. En daar word ik vrolijk van.

imagesHappy is written all over his face

download (2)

ScottLondonBM2011_012-366x550

Van Burners kunnen we nog wel wat leren

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.